December 26, 2012

Trühvlid.

Tegin jõuludeks mõned trühvlid kingitusteks. :)
Retsept:
220 g tumedat šokolaadi
60 g võid
190 ml vahukoort

+ šokolaadi katteks

Šokolaad tuleb sulatada, teises potis sulatada või ja lisada vahukoor. Lastakse keema. Segu tõstetakse tulelt ja lisatakse sulatatud šokolaad. Siis võib lisada segusse igasuguseid asju (lisasin puuviljatükke, kookoshelbeid, pähklipuru, rosinaid, natuke rummi). Neid lisandeid võib sinna päris palju panna, nii palju, et šokolaad need veel ära kataks.:) Segu võiks panna kuskile kaanega karpi ja külmkappi tahenema panna (3-4 tunniks umbes). Kui segu on piisavalt kõva, siis võtta see külmkapist välja ja teha sellest pallikesed. Siis võiks need veel korraks veel külma panna ja sulatada šokolaad katteks. Ma tegin nii valge kui ka tumeda šokolaadiga. Šokolaadiga katmiseks on kõige parem viis järgmine: võtta hambatiku otsa trühvel ja panna see šokolaadi sisse, ja siis panna küpsetuspaberiga kaetud kandikule, kui trühvel hambatiku otsast hästi ära ei taha tulla, võiks teise hambatikuga aidata. Auk, mille hambatikk jättis, selle peale tuleks midagi kiirelt kaunistuseks panna :))
Kaunistada võib kõige sellisega, mis käepärast on.
Sellest kogusest tuleb välja umbes 20-25 trühvlit, oleneb kui palju täidist panna ja kui suured trühvlid teha. 
Ma arvan, et sõbrapäevaks tuleb neid jälle teha!:)


2 comments:

  1. Nii-nii isuäratavad :) Pean kindlasti järele proovima !

    ReplyDelete
  2. Maitsesid ka väga hästi.:)

    ReplyDelete