January 06, 2013

Mu pintslite uus kodu ja nende puhastamine.

Nägin tükk aega tagasi kuskil inspireerival leheküljel (enam ei mäleta kas selleks oli Pinspire, Tumblr või mõni muu koht) ühte ägedat ideed, kuidas oma pintsleid hoida. Siiamaani olid kasutatavamad pintslid mu meigikotis ja teised, mida vähem kasutan hoopiski sahtlis. Kuna ühe Joiki küünla põletasin lõpuni, siis oligi õige aeg idee ära teostada ja nüüd on mu meigikotist pärit pintslid hoopiski niiviisi vannitoakapil..:
Reedel põsepuna peale kandes tundsin, et mu pintslid tahavad puhastamist. Ilmselgelt ma peaksin neid tihedamini puhastama (nädalas korra vähemalt), aga tavaliselt puhastan 2 nädala tagant. Üritan nüüdsest tublim olla. Sest tegelikult ju lisaks pealekantavatele toodetele jääb sinna pintsli külge ka kõike muud..bakterid, purud, surnud rakud jne.
Kiireks pintslite puhastamiseks on mul Make Up Store'i pintslipuhastusvedelik.
Seda kasutan siis kui pintslid nii mustad ei ole ja kiirelt on vaja mõni pintsel puhtaks saada. Selle eeliseks on kindlasti see, et pintslid kuivavad väga kiiresti ära ja saab pea kohe sama pintsliga tööd edasi teha. Olen seda kasutanud kahte moodi:
1. Pannud lihtsalt seda vedelikku mõne korgi/topsiku sisse ja pintsli sisse kastnud ja siis vatitupsuga pintslit puhastanud.
2. Lisanud ka veidi vett, siis jätkub vedelikku kauemaks. Aga siis pintslid kuivavad aeglasemalt.
Siin üks pilt pintslist mida olen 2 korda kasutanud pärast eelmist pesu. Nagu näha võite, siis ikkagi pintslis on päris palju mustust!
Minu põhjalikum pintslipuhastus on järgnev:
1. Panen peopessa veidi šampooni või dušigeeli.
2. Lisan veidi sooja vett.
3. Keerutan pintslit peopesas seni kuni näen, et enam vist mustust välja ei tule :) Kui pintslid on mustemad, tuleks protseduuri korrata (nt siis kui te ei ole kunagi oma pintsleid pesnud:))
4. Pesen veega pintslilt vahu maha.
5. Kuivatan kas vatitupsu sisse või lapi sisse.
6. Panen pintslid horisontaalselt kuivama, kindlasti ei tohi pintsleid panna niimoodi püstiselt kuivama! Sest siis läheb vesi pintslivarre sisse ja karvad võivad lahti tulla. Pesemisel peaks ka jälgima seda, et pintslit hoitakse nii, et harjased on allapoole. 

Veidi muud juttu ka.
Postimaailm on nagu välja surnud peale jõule.:) Ootan mitut pakki juba kannatamatult.
 Käisin täna Tartu Kaubamajas ja Taskus. Ja tundub täiesti uskumatu, aga no ma ei leidnud mitte ühtegi asja. Rahakotile on see muidugi meeldiv.:) 
Kahjuks jäin detsembrikuu Adoreboxi tellimisega hiljaks ja sel kuul ma Adoreboxi ei saa.:( Jään teiste tutvustusi kannatamatult ootama.

4 comments:

  1. Ma hoian ka oma pintsleid kohviubade sees:)

    ReplyDelete
  2. Vahva.:)
    Püsivad ka seal hästi ja lisaks on vannitoas mõnus kohvilõhn.:)

    ReplyDelete
  3. Päris huvitav tõesti need kohvioad :)

    ReplyDelete